Akkerbouw

Nieuws 3505 x bekeken 8 reacties

Rusland verwacht kleinere graanoogst

Moskou – De vooruitzichten voor de komende Russische tarweoogst zijn bar slecht, volgens het in Moskou gevestigde landbouwkundige adviesbureau SovEcon.

UkrAgroConsult meldt dat SovEcon uitgaat van sterke terugval van de Russische graanoogst volgend jaar, met mogelijk 18 miljoen ton. SovEcon ziet een productie in het verschiet van in totaal 86 miljoen ton, na de top-opbrengst  dit oogstjaar van 104 miljoen ton, waarvan 60 miljoen ton tarwe. De voornaamste bron van zorgen is de wintertarwe. De conditie daarvan is slechter dan ooit, dus ook slechter dan die van het seizoen 2009/2010. Destijds volgde een strenge winter op een droge zomer, met als gevolg een zeer krap oogstresultaat van in totaal maar 62 miljoen ton graan.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Als de graanprijzen stijgen , zullen de melkprijzen niet lang meer dalen.

 • Mozes

  Dat klopt @farmerbn, ik heb oude mensen wel eens horen zeggen dat wanneer de graanprijs naar boven gaat, alles naar boven gaat.

 • farmerbn

  Klopt ben ook oud.

 • MATHIJSJE98

  farmerbn, laatste weken steeg de graanprijs toch dalen de varkensprijzen reeds weken/maanden.....

 • alco1

  Als marge door hogere graanprijzen minder wordt zal er eerder minder gemolken worden, met als gevolg hogere melkprijzen.

 • agro1

  vertraagde reactie op het ineenstorten van de graanprijs, komt met beide (graan en zwijn) wel goed, melk kan ander verhaal zijn. alles hangt ervan af, hoe onze geliefde bestuurderen met de rus omgaan. maar het gat van rotterdam staat nog steeds wagenwijd open, voer blijft gewoon goedkoop en wat je van ver haalt is lekker, maar of het vertrouwd is.....

 • veldk

  als er minder graan is moeten ze maar meer melk nuttigen

 • bert bert

  Allemaal kletskul van verhalen .Op een maand schrijft men dat ze top opbrengsten gaan halen en dan dat het de slechtste oogst word van ooit
  Maar wat wil je het moet nog allemaal groeien en gewoonlijk als je heel veel verwacht is het uiteindelijk heel slecht en ook andersom .Kijk nu maar naar de aardappelen ;ze hebben zoveel geoogst dat ze geen blijf weten ,maar wat gaan ze verdienen ,niets nog geen verstand want ze willen nog meer planten

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.