Akkerbouw

Nieuws 1244 x bekeken

Ledenraad Avebe akkoord met verdeling resultaat

Veendam – De ledenraad van zetmeelconcern Avebe is akkoord met de verdeling van het resultaat, zoals het is voorgesteld door het bestuur.

Avebe realiseerde in boekjaar 2013/2014 een nettoresultaat van € 8,3 miljoen. Daarvan wordt € 2,97 miljoen uitgekeerd aan de leden als nabetaling. Daarnaast betaalt Avebe 10 procent van de agio-storting op aandelen terug aan de leden. Dit gaat om een bedrag van € 1,5 miljoen. De leden hebben in 2009 in totaal € 15 miljoen gestort op de aandelen om het eigen vermogen van de coöperatie te versterken. De leden krijgen over de agio-storting een rentevergoeding van 6 procent.

De rest van het resultaat wordt toegevoegd aan het eigen vermogen. De solvabiliteit komt dan op 49,3 procent (eigen vermogen in verhouding tot het totale vermogen op de balans). Dat was 44,1 procent in boekjaar 2012/2013.

Of registreer je om te kunnen reageren.