AkkerbouwNieuws

Lamb Weston/Meijer doet grootste investering ooit

Kruiningen – Lamb Weston/Meijer investeert €120 miljoen in de fabriek in Bergen op Zoom. Het is de grootste investering die de aardappelverwerker ooit heeft gedaan. De investering komt bovenop het bedrag van €20 miljoen, dat Lamb Weston/Meijer opzij legde voor de fabriek in Kruiningen.

Lamb Weston/Meijer produceert diepgevroren aardappelproducten en gedroogde aardappelvlokken. De investering in Bergen op Zoom is bedoeld om de productie van hoogwaardige aardappelproducten te vergroten, zegt algemeen directeur Bas Alblas. “We willen groeien in de afzetmarkten voor kwalitatief hoogwaardige aardappelproducten en specialiteiten, zowel in Europa als daar buiten. De vraag groeit wereldwijd. Dan moet je denken aan producten als wedges, cubes, crisscuts en twisters. De uitbreiding moet halverwege 2016 klaar zijn. Het is de grootste investering die Lamb Weston/Meijer ooit heeft gedaan. Het past in onze strategie om het bedrijf winstgevend te laten groeien. Daar is productiecapaciteit voor nodig. Met de uitbreiding worden vijftig nieuwe banen gecreëerd.”

De locatie in Bergen op Zoom is erg geschikt voor de productie van aardappelspecialiteiten, vindt Alblas. “De fabriek staat midden in een gebied waar efficiënt aardappelen van goede kwaliteit worden geteeld. En we zitten dicht bij de haven in Rotterdam, waardoor we onze producten efficiënt kunnen exporteren.”

De investering in Bergen op Zoom bedraagt €120 miljoen. Eerder legde de aardappelverwerker €20 miljoen opzij voor de fabriek in Kruiningen. Alblas: “We bouwen in Kruiningen een nieuwe hal voor de ontvangst en het sorteren van aardappelen. Deze uitbreiding moet halverwege 2015 klaar zijn. Al deze investeringen zijn ook bedoeld om onze productieprocessen verder te optimaliseren.”

Lamb Weston/Meijer startte in 1994 als een joint-venture tussen het Amerikaanse voedingsmiddelenbedrijf ConAgra Foods Lamb Weston en Meijer Frozen Foods in Nederland. Lamb Weston/Meijer verwerkt jaarlijks 650.000 ton aardappelen in vijf fabrieken in Europa. In Nederland staan er drie: in Kruiningen, Bergen op Zoom en Oosterbierum. De andere fabrieken staan in het Verenigd Koninkrijk en in Oostenrijk. Er werken ruim 1.300 mensen.

Beheer
WP Admin