Akkerbouw

Nieuws 1632 x bekeken 2 reacties

Belgapom-notering €1,25 ex BTW

Berlare - De Belgapom-notering voor fritesgeschikte vroege aardappelen van het ras Bintje sluit het jaar af op een niveau van €1,25 exclusief BTW per 100 kilo.

Inclusief BTW komt de notering uit op €1,325. Het prijsniveau ligt daarmee op hetzelfde niveau als eerder deze maand. De organisatie omschrijft de markt als flauw; het aanbod is groter dan de vraag. De industrie heeft relatief veel contractaardappelen beschikbaar waardoor de vraag naar vrij product beperkt is.

Laatste reacties

  • marc47

    De Belgapom is een lachertje; deze wordt aangestuurd door frites-verwerkers en handelaren. Tot 4 jaar geleden zaten in de commisie ook 5 telers, maar deze zijn er uit gezwierd. Tot 4 jaar geleden noteerde de Belgapom ook altijd even hoog of hoger dan de Nederlandse prijzen. Sindsdien is het een onderonsje van Clarebout, Agristo, Midybel en Seru (voorzitter)

  • bert bert

    Maar de prijs is laag want in india hebben ze er ook teveel en daar is de prijs gezakt naar 13 cent ,maar wel per kilo en hier per 10 kilo .
    Je weet kranten en schrijvers ,gelukkig is het de laatste dag van 2014 en kunnen die van belgapom de champange laten vloeien .wij zullen het met droog brood doen en een glas water .en hop naar volgend jaar

Of registreer je om te kunnen reageren.