Akkerbouw

Nieuws 1049 x bekeken

Vier nieuwe partners in Seed Valley

Enkhuizen – Seed Valley, het cluster van zaadbedrijven in Noord-Holland Noord, is versterkt met vier nieuwe partnerbedrijven: Sluis Garden en Prozee Techno Service uit Enkhuizen, Wolters Agro Projects uit Zwaagdijk-Oost en Agro AdviesBuro uit Naaldwijk.

Deze bedrijven zijn met hun producten en diensten zeer nauw verbonden met de zaadbedrijven in Noord-Holland Noord.

Sluis Garden, online ook bekend als Garden Seeds, verpakt en levert zakjes groente- en bloemzaad aan hobbytuinders. Prozee Techno Service ontwikkelt, levert en onderhoudt machines en installaties voor onder meer de zaadindustrie. Wolters Agro Projecten is vooral bekend van kassenbouw en -onderhoud bij diverse zaadbedrijven. Daarnaast ontwikkelt en levert het bijvoorbeeld ook oplossingen voor teelt op water, eb- en vloedtafels en installeren ze zonnepanelen en teelttafels voor dag- en nachtsimulatie. Agro AdviesBuro adviseert zaadbedrijven en tuinbouwbedrijven op het gebied van onder meer bestemmingsplannen en vergunningen, techniek, energie, CO2-emissie, aardwarmte en bedrijfskunde.

Het samenwerkingsverband Seed Valley telt nu 21 zaadbedrijven, 13 kennispartners en drie ondersteunende overheden. Doel van Seed Valley is om de zaadbedrijven en flankerende bedrijvigheid bekender en aantrekkelijker te maken voor doelgroepen als studenten, onderzoekers en beleidsmakers.

Of registreer je om te kunnen reageren.