Akkerbouw

Nieuws 1915 x bekeken

Nu al schimmels in wintertarwe

Westmaas – Er wordt al gele roest en septoria waargenomen in wintertarwe, meldt DLV Plant.

Dit komt onder andere door de vroege zaai en de snelle ontwikkeling van het gewas. Ook de weersomstandigheden en de reeds aanwezige hoge ziektedruk van deze schimmels na het afgelopen teeltseizoen spelen hierbij een rol. Er is nu niets tegen te doen.

Het adviesbureau geeft aan dat een ziektebestrijding in de herfst niet nodig is, omdat de schimmels nu rustsporen vormen die chemisch moeilijk te bestrijden zijn en volgend jaar weer actief worden. Bovendien ligt het risico op resistentie-ontwikkeling van de schimmels tegen de fungiciden op de loer. DLV Plant adviseert om de schimmels in 2015 goed te volgen en ze dan tijdig met een sterk middel te bestrijden.

Of registreer je om te kunnen reageren.