Akkerbouw

Nieuws 1176 x bekeken

Nieuw keteninitiatief voor bloembollensector

Lisse - De bloembollenorganisaties Anthos, KAVB, CNB, Hobaho, BKD, PPO-Lisse en Proeftuin Zwaagdijk hebben het Sectorplatform Bloembollen opgericht. Dat meldt Bloembollen Visie.

Het Sectorplatform Bloembollen staat voor de belangen van veredeling, teelt, broeierij en handel. Het doel is de toekomst van de bloembollensector te borgen en beleid te ontwikkelen ter ondersteuning en versterking van het ondernemerschap in de keten.

Thema's die prioriteit krijgen zijn de ketenbrede aanpak van fytosanitaire vraagstukken, het verminderde middelengebruik, het imago van bloembollen in relatie tot de kwaliteit en het middelengebruik en tracking & tracing. Ook initieert het platform zelf projecten en boort het daarvoor financieringsbronnen aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.