Akkerbouw

Nieuws 1121 x bekeken 1 reactie

Negen nieuwe rassen voor de suikerbietenteelt

Zoetermeer – Suikerbietentelers hebben voor volgend seizoen keuze uit negen nieuwe rassen.

Dat blijkt uit de aanbevelende rassenlijst voor 2015, samengesteld door de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR). Het zijn vier nieuwe rassen voor de teelt op percelen zonder rhizoctonia en zonder bietencysteaaltjes; BTS 520, BTS 110, Annelaura KWS en Anneliesa KWS. Voor de bietenteelt op percelen met rhizoctonia is BTS 605 nieuw aanbevolen. Daar waar rhizoctonia en bietencysteaaltjes wèl een rol spelen is Lieselotta KWS erbij gekomen. Op percelen met bietencysteaaltjes zijn BTS 990, Florena KWS en Maximiliana KWS de nieuwkomers.

Eén reactie

  • jp.bierema

    Hopen dat het volgend jaar weer een warm weertje wordt vanaf zaaimoment anders zou er wel eens één of meer rassen door het ijs kunnen zakken qua schieterresistentie. Heb het idee dat daar de laatste jaren onvoldoende op wordt gelet. Misschien komt dat door het landklimaat op de veredelingsplek?

Of registreer je om te kunnen reageren.