Akkerbouw

Nieuws 903 x bekeken 4 reacties

Belgische frituur op weg naar werelderfgoed

Brussel - De traditionele Belgische frituur is een stap dichter bij erkenning als werelderfgoed.

De drie taalgemeenschappen van België dienen bij de VN-organisatie Unesco een aanvraag in voor internationale erkenning van de frietkraamcultuur.

Vlaanderen bestempelde het zogenoemde frietkot begin dit jaar al tot regionaal cultureel erfgoed. De Franstalige en Duitstalige gemeenschappen zijn nu gevolgd, meldden Belgische media woensdag. Een officiële erkenning kan producten en sectoren veel geld opleveren, tot ruim een derde meer.

Volgens de Belgische frituristen (frietbakkers) is de frituur als unieke culturele rijkdom "één van de weinige zaken waar iedereen in België het over eens is: zonder kunnen we niet leven. Frietjes halen bij het frietkot is een levende traditie die nostalgie, genot en geborgenheid oproept.''

Laatste reacties

  • Cor Van Pelt

    Welke olie wordt er Belgie gebruikt om frituur te bakken??

    In Noord Amerika wordt veel 'Canola' of koolzaad olie verwerkt in de voedsel industie.

    Maar er wordt ook gezegd dat deze olie niet gezond is voor de mens!
    Zijn er onder de lezers 'kenners' die dit kunnen verklaren??
    Cor Van Pelt.

  • agro1

    alle eten is slecht, dan maar het zekere voor het onzekere nemen en niets eten. succes gegarandeerd!!!!! trouwens, friet is niet ongezond, want de wiskunde prestaties van de Vlamingen zijn van de beste van eu.

  • ed12345

    Cor van de Pelt de slappe vette n.amerikaanse frieten zijn in geen vergelijk met de NLse of belse stevige redelijk droge frietjes ,ik denk dat het meer komt door de aardappel keuze
    Nou zijn de piepers tenminste hier in Canada toch al niet om ever naar huis te schrijven

  • Mels

    Nou Ed12345,Er zijn wel goeie maar ja die liggen wat ver weg voor jou he....Ik zal es horen waar dat ras wat wij naar Ontario shippen te krijgen is. Die zijn prima

Of registreer je om te kunnen reageren.