Akkerbouw

Nieuws 1824 x bekeken

Aardappelexport naar Afrika blijft op stoom

Den Haag – De Nederlandse aardappelexport naar Afrika bedraagt over de maand oktober in totaal bijna 17.000 ton. Deze hoeveelheid is vergelijkbaar met de uitvoer in september. Dit blijkt uit voorlopige gegevens van het Hoofdbedrijfschap voor de Agrarische Groothandel.

De meeste aardappelen zijn verscheept naar Senegal. Dat land heeft in oktober ruim 8.000 ton aardappelen uit Nederland geïmporteerd. De teller van de uitvoer naar Senegal staat dit afzetseizoen al op 32.167 ton. Daarmee is dit land na België de belangrijkste afnemer van Nederlandse aardappelen.

De totale afzet naar Afrika is dit seizoen al opgelopen tot bijna 59.000 ton. Dat is meer dan een kwart van alle 224.548 ton aardappelen die tot nog toe zijn uitgevoerd. In oktober is in totaal 78.618 ton aardappelen over de grens gegaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.