Akkerbouw

Nieuws 1746 x bekeken 4 reacties

1,4 miljoen ton Duits graan in benzinetank

Bonn - Dit jaar belandt 1,4 miljoen ton Duits graan in de benzinetank. Dat schat landbouwmarktbureau AMI.

Volgens het bureau is de graaninzet bij de bio-ethanolproductie daarmee 15 procent omvangrijker dan vorig jaar. Gerekend vanaf 2010 is het voor bio-ethanol gebruikte graanvolume een record. Van de 1,4 miljoen ton is het leeuwendeel (536.000 ton) rogge, gevolgd door tarwe (336.000 ton). De rest is mais, gerst en triticale.

Laatste reacties

 • breukers1

  Prima

 • doener

  Moeten ze in Nederland ook doen. Dan dalen ook de benzine prijzen met ruim 15 eurocent. En worden de granen weer wat waardevoller.

 • Hermanx

  Er zou nog veel meer in de benzinetank moeten, wat de prijs van granen is beschamend laag. Er is al vaak voorgesteld door o.a. Jaap Haanstra om bij overproductie van granen, het overschot uit de markt te halen door de bijmengverplichting te verhogen. Op deze manier kan men een stabielere graanprijs verwezenlijken. De beursspeculanten zullen daar wel weer dwars voor gaan liggen, omdat ze minder de markt kunnen manipuleren.Maar het wordt hoog tijd dat deze schadelijke tussenpartijen de wind uit de zeilen wordt genomen. Variabele bijmenging is daar een goede mogelijkheid toe.

 • agro1

  usd en eur,á pari, olie aan >usd100/barrel en de wereld ziet er veel gezonder uit. het is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag....

Of registreer je om te kunnen reageren.