Akkerbouw

Nieuws 2308 x bekeken

Ctgb: toelatingen en etiket uitbreidingen

Wageningen - Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft een aantal middelen toegelaten en voor andere middelen de toelating uitgebreid.

De volgende besluiten zijn genomen:

Corum op basis van de werkzame stoffen bentazon en imazamox krijgt een toelating als onkruidbestrijdingsmiddel in de teelt van peulvruchten.Tapir op basis van de werkzame stoffen clopyralid, florasulam en fluroxypyr-meptyl krijgt een toelating als onkruidbestrijdingsmiddel in granen.

Prosaro op basis van de werkzame stoffen prothioconazool en tebuconazool krijgt een uitbreiding als schimmelbestrijdingsmiddel in koolzaad.

Certis Chloor IPC 40 procent vloeibaar op basis van de werkzame stof chloorprofam krijgt een uitbreiding als onkruidbestrijdingsmiddel in de teelt van enkele groenten.

Zafrinax op basis van de werkzame stoffen bromoxynil, bromoxynil octanoaat en bromoxynil krijgt uitbreiding betreffende het gebruik als onkruidbestrijdingsmiddel in de teelt van vlas (lijnzaad en vezelvlas), uien en sjalotten. Het betreft een middel voor professioneel gebruik. De toelating is tot

stand gekomen via de procedure van de wederzijdse erkenning.

Butyraat krijgt een uitbreiding als onkruidbestrijdingsmiddel in de teelt van vlas, uien en sjalotten.

Aviator Xpro op basis van de werkzame stoffen bixafen en prothioconazool wordt toegelaten als schimmelbestrijdingsmiddel in granen.

De toelating van Verigal D is per 1 september 2014 vervallen. Er is een aflevertermijn tot 1 maart 2015 en een opgebruiktermijn tot 1 september 2015 vastgesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.