Akkerbouw

Nieuws 824 x bekeken 2 reacties

Telersvergoeding LNCN vervalt

Dronten – De beursvereniging LNCN krijgt geen geld meer van het Productschap Akkerbouw (PA). Het productschap wordt opgeheven. De LNCN heeft nog geen vervangende financiering gevonden.

De LNCN kreeg jaarlijks zo'n 40.000 euro van het PA. Dat geld was bestemd als vergoeding voor de telers in de noteringscommissies van de diverse producten, zei voorzitter Jan Douma vanmorgen op de LNCN-themadag Aardappelen in Dronten. "De telers in de noteringscommissies kregen sinds een paar jaar een vergoeding voor hun inspanning. We zijn terug bij af."

De LNCN probeert financiering voor de telersvergoeding te vinden bij de andere ketenpartners. Douma: "De sector richt een brancheorganisatie op, omdat het productschap verdwijnt. Misschien dat we het via die weg kunnen regelen."

Douma vindt het triest dat de overheid de productschappen opheft tegen de zin van het bedrijfsleven. "Het gezamenlijke overleg van de hele keten is weg."

Laatste reacties

  • schoenmakers1

    we doen het wel met belgapom

  • leodejonge1

    Lijkt me geen goed idee. Onafhankelijke beursnotering is onmisbaar, beter contributie aanpassen naar nieuwe situatie. Ik heb graag 1 of 2 tientjes extra over voor onafhankelijke noteerders.

Of registreer je om te kunnen reageren.