Akkerbouw

Nieuws 1316 x bekeken 1 reactie

Aviko koopt belang in Amberger

Steenderen – Aardappelverwerker Aviko koopt een belang in Amberger, een producent van aardappelspecialiteiten in het Zuid-Duitse Oberdolling.

De Duitse toezichthouder moet nog toestemming geven. Aviko maakt niet bekend hoeveel het heeft betaald.

Aviko is een dochterbedrijf van bietentelerscoöperatie Cosun en realiseert jaarlijks een omzet van bijna 700 miljoen euro. Amberger is een familiebedrijf met een omzet van 35 miljoen euro.

Directeur Martin van de Ven van Aviko wil niet zeggen hoe groot het meerderheidsbelang in Amberger is. "Het is een duidelijke meerderheid. Amberger is een aantrekkelijke partner voor Aviko. Wij produceren in Beieren in Rain am Lech alleen diepvriesfrites. Amberger produceert daar verse frites en aardappelspecialiteiten. We vullen elkaar aan. Aviko versterkt zo haar positie in de foodservicemarkt in Duitsland en Oostenrijk."

Amberger maakt een aantal aardappelspecialiteiten die Aviko niet produceert, zegt Van de Ven. "En Aviko maakt specialiteiten die Amberger niet heeft. Daar profiteren beide bedrijven van. Beieren is voor Aviko net zo'n grote afzetmarkt als heel Nederland."

Amberger wordt voor Aviko de negende vestiging in het buitenland. De eigenaren zijn de broers Martin en Wolfram Amberger. Zij blijven het bedrijf in Oberdolling leiden. Aviko heeft al productielocaties in Duitsland, België, Frankrijk, Zweden, Polen en China.

Eén reactie

  • agri2

    Wenn alles gut kommt es aus Oberdolling und Umgebung

Of registreer je om te kunnen reageren.