Akkerbouw

Nieuws 1659 x bekeken

Suikeropbrengst bieten Noordrijn-Westfalen onder gemiddelde

Elsdorf - Met nog circa twee weken te gaan voor de start van oogst blijken de suikeropbrengsten van de bieten in Noordrijn-Westfalen gemiddeld 6 procent onder het meerjarige gemiddelde.

Volgens teeltadviesbureau LIZ was de suikeropbrengst bij de deze week doorgevoerde 2e proefrooiing van dit seizoen het hoogst in het gebied van de fabriek in Lage (4 procent onder gemiddeld). De campagne start op 23 september in de regio Appeldorn. Gulik, Euskirchen en Lage volgen op 25 en 30 september en 4 oktober. In doorsnee start de verwerking hiermee zo'n 14 dagen later dan in de laatste jaren het geval was. In het werkgebied van Suiker Unie in Meckelenburg-Voorpommeren is de campagne niettemin deze week al begonnen. De suikeropbrengsten zijn hier bovendien bovengemiddeld: 11,58 ton per hectare tegen 10,11 ton in de periode 2008-2012.

Of registreer je om te kunnen reageren.