Akkerbouw

Nieuws 331 x bekeken

Resultaat Südzucker daalt in 1e halfjaar

Mannheim - Suiker- en voedingsconcern Südzucker heeft in het eerste halfjaar van 2013/14 een duidelijk lager resultaat geboekt dan in de eerste helft van het voorafgaande jaar. Voor belasting en financieringskosten zakte de winst naar 425 miljoen euro. Dat is een achteruitgang met 24 procent.

De operationele marge is nog wel goed te noemen, namelijk 10,5 procent tegen 14,3 procent in 2012/13. Niet alleen de suikeractiviteiten, maar ook de specialiteiten (onder meer diepvriesvoeding) en de bio-ethanolbedrijvigheid van dochter CropEnergies zorgden voor de winstdaling. Voor het jaar als geheel voorziet het Duitse concern, Europa's grootste bietenverwerker, een resultaat voor belasting en financieringskosten van 825 miljoen euro: een daling ten opzichte van 2012/13 met 149 miljoen euro. De omzet eindigt naar verwachting licht hoger dan vorig jaar, namelijk op 8 miljard euro (plus 100 miljoen euro). In het eerste halfjaar draaide Südzucker een omzet van 4,046 miljard euro (plus 129 miljoen euro).

Of registreer je om te kunnen reageren.