Akkerbouw

Nieuws 534 x bekeken

Krap 70 procent Duitse zomergerst haalt brouwkwaliteit

München - Uit de Duitse zomergerstoogst van 1,8 miljoen ton komt rond de 1,25 miljoen ton ofwel een kleine 70 procent kwaliteitsbrouwgerst beschikbaar.

Dat raamt belangenorganisatie Braugersten-Gemeinschaft. In vergelijking met voorgaande jaren is het brouwgerstvolume niet klein te noemen. De teelt voor brouwgrondstofdoeleinden speelde zich afgelopen zomer af op 277.000 hectare op een totale zomergerstoppervlakte van 353.000 hectare. Volgens de Braugersten-Gemienschaft overtreft dit jaar met name het volgerstaandeel van 90,5 procent de verwachtingen. Het proteïnegehalte belandde op gemiddeld 10 procent (vorig jaar 10,5 procent). De meest geteelde rassen zijn Grace, Propino, Quench en Marthe, aldus de in München gevestigde organisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.