Akkerbouw

Nieuws 1166 x bekeken laatste update:12 sep 2013

HZPC wint innovatieprijs op Potato Europe

Emmeloord – Aardappelhandelshuis HZPC heeft de Next Level Innovation Award gewonnen op Potato Europe met het aardappelschap van de toekomst om aardappelen passend te positioneren in de winkel.

Speciale groene tl-verlichting voorkomt volgens HZPC dat aardappelen groen worden, koele temperatuur vertraagt het spruiten en verse aardappelen blijven langer mooi. Daarnaast gaat het vullen en schoonmaken van de vakken sneller en hygiënisch.

Met deze innovatie geeft het bedrijf invulling aan ergernis over de presentatie van aardappelen in winkels. “Het product komt niet tot zijn recht in een hoekje achteraf met teveel daglicht en een te hoge temperatuur. Dat is met dit aardappelschap op te lossen.”

De tweede plaats is voor HLB met de app Plantcheck. Restrain werd derde met de inzending: houdbaarheidsverlenging van tafelaardappelen door verpakking.

De Next Level Innovation Award is woensdagochtend uitgereikt door staatssecretaris Sharon Dijksma. Zij benadrukte dat  consumentgerichtheid zwaar heeft meegewogen. “Aardappelen zijn gezond, smakelijk en veelzijdig, maar het zijn toch de ogen van de consument die kiezen.”

De jury geeft aan dat de consumptie van tafelaardappelen de laatste jaren in Nederland een paar procent is afgenomen door concurrentie van andere voedingsproducten. “Om de aardappelconsumptie weer op een hoger peil te brengen, is onder meer een betere presentatie in het winkelschap nodig.”

Of registreer je om te kunnen reageren.