Akkerbouw

Nieuws 1129 x bekeken 8 reacties

Spanje teelt meer transgene mais

Madrid – Het Spaanse areaal transgene mais komt dit jaar uit op 138.543 hectare, dat is bijna 20 procent meer dan vorig seizoen en een derde van het totale maisareaal in het land.

Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van landbouw in Madrid. Bij de transgene mais gaat het om MON810 van Monsanto, de enige transgene variant die in de EU is toegestaan. Een reeks landen, waaronder Duitsland en Frankrijk, hebben echter een eenzijdig verbod op de maissoort afgekondigd. Franse akkerbouwers klagen regelmatig dat ze daardoor op achterstand gezet worden tegenover de collega’s uit het buurland.

Laatste reacties

 • ed12345

  Iets meer toelichting graag .Wat voor gene zit er in dit ras ingestopt?

 • Bison

  De gene die uit de bottle is en je niet meer terug kan stoppen.

 • info275

  Is BT mais resistent tegen de Europese maisboorder en andere insecten.

 • Nathanael

  Een heel deel van de transgene mais die resistent is tegen insecten is de reden van maagbloedingen en 'maagbreuken' bij mensen... dit is meer dan tien jaar verzwegen, nu moet het wel toegegeven worden, maar openbaar wordt het niet gemaakt... puur natuur is voor de mens ook nog steeds het gezondste!

 • ed12345

  Info 275 bedankt dan begrijp ik wwar het over gaat

 • trijnie

  Nathaniel, hoe kom je aan die wijsheid? Het zijn toch h meest dieren die mais eten?
  Ik eet wel zo nu en dan een kolfje suikermais uit mijn tuin maar dat is maar zo nu en dan. En maizena wordt dacht ik niet op grote schaal gebruikt.

 • info275

  Ik geloof dat Nathanael de insecten en de mensen verward. BT (Bacillus Thuringiensis) scheidt een gif af dat de darmwand van insecten aantast. Voor de mens is het onschadelijk. De bacterie wordt ook als preparaat in de biologische landbouw ingezet. Bij BT mais is het gen dat het gif aanmaakt in de mais ingebouwd en daardoor worden de plaaginsecten die aan de mais knabbelen en zuigen bestreden en hoef je minder pesticiden te spuiten.

 • gerjan slingenbergh

  Het hongerprobleem zal nu wel snel zijn opgelost?

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.