Akkerbouw

Nieuws 606 x bekeken 1 reactie

Snel overleg met Moskou over importverbod

Den Haag - De Europese Commissie gaat op korte termijn opnieuw in overleg met Rusland over het importverbod voor consumptie- en pootaardappelen en plantmateriaal uit de EU.

Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Op 1 juli gooide Moskou de grenzen dicht, omdat de Europese fytosanitaire systemen gaten zouden vertonen. Rusland eist meer garanties over de herkomst en traceerbaarheid van producten binnen de EU. Dijksma laat weten niet op eigen houtje met de Russen te gaan onderhandelen hierover, maar dit aan de Commissie over te laten. Wel stelt zij bereid te zijn het Nederlandse fytosanitaire systeem door de Russische autoriteiten te laten doorlichten. De staatssecretaris ontkent dat er sprake is van een stijgende trend wat betreft het aantal handelsconflicten met Moskou.

Eén reactie

  • geen boer

    'De staatssecretaris ontkent dat er sprake is van een stijgende trend wat betreft het aantal handelsconflicten met Moskou.'
    Oei oei hoe blind kun je zijn. Het is voortdurend hommeles in allerlei verschillende sectoren, in allerlei verschillende Europese landen. Vooral tussen Rusland en Duitsland is de stemming tot het nulpunt gedaald omdat de Duitsers niet schromen de Russen te confronteren met de non-validiteit van hun 'argumenten'. En dat is tegen het zere, trotse Russische been. Nee, Rusland is een uiterst grillige handelspartner.

Of registreer je om te kunnen reageren.