Akkerbouw

Nieuws 1373 x bekeken

'Kans op ondergemiddelde Duitse aardappeloogst reëel'

Bonn - De aardappelsector in Duitsland is niet optimistisch over de oogst. De kans dat niet meer dan 10 miljoen ton wordt gerooid is volgens sectororganisatie Unika en aardappelhandelarenbond DKHV uiterst reëel.

Dat zou dik onder het meerjarige gemiddelde van 11,1 miljoen ton zijn en ook minder dan de al relatief kleine oogst van vorig jaar toen 10,7 miljoen ton werd gerooid. Oorzaak is primair de hittestress waaronder het gewas lijdt, hoewel het watertekort niet overal even groot is. Ook hebben nogal wat telers te maken met schade als gevolg van zware hagel- en onweersbuien. “Alles spreekt vanuit het huidige perspectief echter voor een ondergemiddelde oogst,” constateert Unika-voorzitter Martin Umhau.

Of registreer je om te kunnen reageren.