Akkerbouw

Nieuws 1073 x bekeken

Hobaho: bollenhandel verloopt vlot

Lisse – De handel in bloembollen van oogst 2013 verloopt vlot en de prijzen blijven redelijk op niveau.

Dat meldt bemiddelingsbureau Hobaho. “Voor veel producenten betekent dit een extraatje ten opzichte van vorig jaar.”

Na de late oogst en de problematiek in de vroege leveranties is er rust gekomen in de bloembollenhandel. Vooral in de droogverkoop is er minder stress, omdat de eerste leveranties de deur uit zijn. Er is voldoende voorraad.

“In tulpen zien we grote verschillen in opbrengsten per soort”, merkt Hobaho op. “Goede broeisoorten zijn gewild. Deze vraag werkt ook door in het onderliggende assortiment, zodat er op dit moment veel bloembollen worden verhandeld.”

Er is minder animo voor het wat oudere assortiment of soorten en kleuren die de laatste jaren duur zijn geweest.

De narcissenhandel is volop aan de gang. “De grootbloemige en hoge narcissen gaan vlot van de hand. Maar de kleine soorten als Tête á Tête, die circa 45 procent van het areaal beslaan, hebben het duidelijk moeilijk. Er zijn al kwekers die niet eens meer de moeite nemen om ze exportklaar te maken, omdat er toch geen goede prijs te verwachten is. Er zijn zelfs al heel wat leverbare bollen aangeboden om te worden vernietigd.”

De leliemarkt is heel rustig.

Of registreer je om te kunnen reageren.