Akkerbouw

Nieuws 1939 x bekeken 7 reacties

Fransen verwachten record tarweoogst

Parijs – Frankrijk stevent af op een oogst van iets meer dan 37 miljoen ton zachte tarwe. Dat zou 4 procent meer zijn dan vorig seizoen en pas de vierde keer in twintig jaar dat de tarwe-oogst boven de 37 miljoen ton uitkomt.

Dat voorspelt het technisch bureau Agritel op grond van de laatste oogstresultaten. Agritel ziet de gemiddelde opbrengst met 1,5 procent oplopen naar bijna 7,41 ton per hectare terwijl het areaal met 5 miljoen hectare ook nog eens 2,7 procent groter uitvalt. Het bureau stelt verder dat de kwaliteit voldoet aan de eisen voor de export. De voorspellingen zijn aanzienlijk beter dan eerder dit jaar toen door het slechte weer juist een matige oogst werd verwacht.

Laatste reacties

 • varkenshouder1

  Okè laat maar zakken die prijs !!!

 • info36

  Kunnen er nog meer varkens opgezet worden!

 • Juliaan

  Verschillende plaatsen overstromingen dezer dagen: vasthouden die tarwe prijs zal eerder aantrekken dan nog dalen.

 • Mels

  ja hoef je er misschien geen geld op toe te leggen.......

 • varkenshouder1

  @info36, kunnen wij misschien ook een keer iets overhouden !!

 • frebo

  @varkenshouder1, In de discussie akkerbouw versus veehouderij wordt opgeroepen tot solidariteit. Deze stopt blijkbaar als het in het nadeel is van de varkenshouderij.

 • info36

  @varkenshouder 1, ik bedoel juist als de voerprijzen dalen worden er wereldwijd meer varkens gehouden wat uiteindelijk funest is voor de varkensprijs. Begin jaren 80 waren de voerprijzen torenhoog maar de varkenshouders verdienden toen veel geld. Met afbraakprijzen krijg je alleen maar overproductie. Daardoor ongebreidelde schaalvergroting en voor de meesten niets te verdienen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.