Akkerbouw

Nieuws 720 x bekeken 1 reactie

Bayer ook in beroep tegen verbod neonicotinoïden

Leverkusen – Het Duitse chemieconcern Bayer heeft ook een klacht ingediend tegen het verbod op neonicotinoïden dat is opgelegd door de Europese Commissie.

Het concern is producent van middelen met de werkzame stoffen imidacloprid en clothianidin. Volgens een woordvoerder van Bayer is de klacht medio augustus al ingediend.

Eerder deze week maakte het Zwitserse Syngenta al bekend naar het Europese Hof van Justitie te stappen tegen het verbod van haar middel thiamethoxam. Voor de genoemde stoffen is volgens de Europese Commissie een verband aangetoond met bijensterfte. Zowel Bayer als Syngenta bestrijden die conclusie en wijzen er op dat de het verbod op de middelen in strijd is met de EU-regels voor toelating van gewasbeschermingsmiddelen.

Eén reactie

  • ed12345

    Door de fnanciele positive van beide genoemde bedrijven zal het europese hof van justitie er een zware dopper aan krijgen Eigenlijk zouden dergelijke beslissimgen niet aanvechtbaar moeten zijn We mogen er van uit gaan dat zo'n beslissing niet over een nacht ijs is gemaakt

Of registreer je om te kunnen reageren.