Akkerbouw

Nieuws 2598 x bekeken 1 reactie

Aviko onderzoekt uitbreiding fritesfabriek België

Poperinge – Aviko onderzoekt of het grond kan aankopen bij de fritesfabriek die de aardappelverwerker al heeft in het Belgische Poperinge. Het zou gaan om een terrein van 7 hectare.

Een woordvoerster van Cosun, eigenaar van Aviko, bevestigt dat het onderzoek plaats vindt. “Aviko heeft daar al de verwerkingsfabriek Eurofreez. Aviko houdt er rekening mee dat het aantrekkelijk wordt om de fabriek daar uit te breiden, met het oog op de exportmogelijkheden van frites naar landen buiten de EU. Als we willen uitbreiden hebben we eerst grond nodig.”

Aviko kocht in januari 2008 het Belgische Eurofreez, tegelijk met het aardappelhandelsbedrijf Seru & Annoot. Het was de eerste stap van Aviko om zelf aardappelen te verwerken in België. Eurofreez is gespecialiseerd in bevroren aardappelspecialiteiten. België streefde Nederland vorig jaar voorbij als grootste exporteur van aardappelproducten in de wereld.

Volgens Belgische media had Aviko belangstelling om de Belgische verwerker Lutosa over te nemen. Dat bedrijf is uiteindelijk gekocht door McCain. De woordvoerster van Cosun kan niet zeggen of de mogelijke aankoop van grond in Poperinge een gevolg hiervan is.

Of registreer je om te kunnen reageren.