Akkerbouw

Nieuws 640 x bekeken

Volle markt drukt omzet Nordzucker

Braunschweig - Lagere prijzen en minder afzet hebben bij suikerconcern Nordzucker in het eerste kwartaal van 2013/2014 voor een iets lager resultaat en een licht gedaalde omzet gezorgd.

Ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar zakte het resultaat met 2,4 miljoen euro naar 87,2 miljoen euro. De omzet kwam 6,5 miljoen euro lager uit op 586,3 miljoen euro. Volgens directietopman Hartwig Fuchs waren vooral de prijzen voor niet-quotumsuiker daarvoor verantwoordelijk. Fuchs noemde tegen deze achtergrond de uitkomsten van de eerste drie maanden ‘uitstekend.’ Nordzucker heeft de schade van het marktverloop weten te beperken doordat het concern vroegtijdig langer lopende contracten tegen hogere prijzen had afgesloten. “Voor het lopende jaar moeten we realistisch blijven. Momenteel is de suikerproductie in de EU en wereldwijd groter dan het verbruik. De als gevolg daarvan groeiende voorraden leiden tot lagere prijzen, zodat nieuwe contracten tegen minder goede voorwaarden kunnen worden afgesloten. We kunnen op basis daarvan niet verwachten, dat we de recordresultaten van vorig jaar herhalen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.