Akkerbouw

Nieuws 1529 x bekeken 3 reacties

Groot verschil graanprognoses Rusland

Moskou – De prognoses voor de graanoogst in Rusland verschillen soms wel 20 miljoen ton. De overheid verwacht dat de akkerbouwers dit jaar 95 miljoen ton graan van de akkers halen. De Russische organisatie van graantelers houdt het op hooguit 75 miljoen ton.

Het marktbureau Agritel schrijft de grote verschillen toe aan de tegengestelde belangen. De graantelers willen graag hoge graanprijzen en schatten de oogst daarom voorzichtig in. De overheid streeft naar lage voedselprijzen en wil de graanvoorraden goedkoop aanvullen. Die heeft baat bij een hoge inschatting van de oogst, want dat drukt de graanprijzen.

Laatste reacties

  • info36

    Dat doet de overheid in Europa ook.

  • agratax2

    Heeft Moscow de laatste 100 jaar niet steeds de oogsten te hoog in geschat om de burgers rustig te houden? Poetin wenst net als al zijn voorgangers te mensen aan te tonen dat zijn beleid leidt tot een beter leven met schappen gevuld met eigen producten.

  • geert150

    foutje bedankt!!

Of registreer je om te kunnen reageren.