Akkerbouw

Nieuws 1035 x bekeken 1 reactie

Graanexport Oekraïne 2012/2013 was enorm

Kiev - Oekraïne heeft in het afgelopen seizoen in totaal 23 miljoen ton graan uitgevoerd. Dat is een record voor de periode sinds Oekraïne onafhankelijk is en 56 procent meer dan het gemiddelde over de voorgaande zeven jaren à 14,7 miljoen ton.

Dat heeft landbouwminister Mykola Prysiazhniuk bekendgemaakt, meldt de nieuwssite Ukrinform. Van het totale uitgevoerde volume van 23 miljoen ton bestond 13,5 miljoen ton uit mais en 6,8 miljoen ton uit tarwe.

Volgens Prysiazhniuk is Oekraïne erin geslaagd de graanexport in het seizoen 2012/2013 stabiel te doen verlopen. Het land is er volgens de landbouwminister veel aan gelegen de graanproductie en –export te vergroten. Daarvoor is meer samenwerking gecreëerd tussen telers, graanhandel en overheid.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.