Akkerbouw

Nieuws 1552 x bekeken 2 reacties

Ethanolsector VS profiteert van lage maisprijs

Washington – De ethanolindustrie in de Verenigde Staten profiteert van de druk op de maisprijzen. De Amerikaanse ethanolproducent Valero Energy realiseerde in de periode van april tot en met juni een bedrijfsresultaat van 95 miljoen dollar.

In dezelfde periode vorig jaar was het bedrijfsresultaat 5 miljoen dollar. De ethanolproductie groeit in de VS. Veel producenten willen profiteren van de lage maisprijzen. Valero had drie van de tien ethanolfabrieken vorig jaar gesloten vanwege de hoge maisprijzen. Die zijn nu weer in gebruik genomen.

Laatste reacties

  • el

    Die maisprijs mag nog wel lager.

  • Tiny1946

    Waarom zou de mais prijs lager mogen zijn verstand gebruiken en geen kwats verkopen

Of registreer je om te kunnen reageren.