Akkerbouw

Nieuws 809 x bekeken

Adviesmodule voor koprot beschikbaar

Apeldoorn – De adviesmodule voor koprot in uien is beschikbaar via de website van Agrifirm Plant. Dacom en Agrifirm Plant hebben de afgelopen twee jaar kennis ontwikkeld over koprot.

Dit heeft vorm gekregen in een adviesmodule. Deze module is nu in de fase van verdere validering en aanscherpen van de adviezen. De conceptmodule is nu zover af dat hij kan worden getest door uientelers. Hierdoor kunnen telers en adviseurs een goed beeld krijgen van de infectiekansen in hun regio.

Er bestaan uienadviesmodules over de risico’s voor bladvlekken en valse meeldauw. Daar is een advies aan gekoppeld wat betreft de bijbehorende inzet van middelen. De informatie van deze nieuwe koprotmodule kan worden gebruikt om het spuitschema en de middelenkeuze verder aan te scherpen om koprot te voorkomen.

Op de website van Agrifirm Plant staat een link naar de adviesmodule. Op een kaartje van Nederland zijn de locaties te vinden van de weerpalen van Dacom. Via die locaties komt een beoordeling van de infectiekansen voor Botrytis aclada (koprot) over vijf dagen in beeld. Deze bestaat uit de historie van twee dagen, vandaag en twee dagen voorspelling.

Of registreer je om te kunnen reageren.