Akkerbouw

Nieuws 711 x bekeken

Flinke voorsprong in uienexport

Zoetermeer – De uienexport loopt met 872 miljoen kilo 126 miljoen kilo voor op vorig seizoen. Dat blijkt uit gegevens van het Productschap Tuinbouw en het Kwaliteits-Controle-Bureau, die lopen tot en met 5 mei.

In week 18, 29 april tot en met 5 mei, is 15 miljoen kilo Nederlandse uien uitgevoerd. De grootste afnemers waren Rusland en het Verenigd Koninkrijk.

Rusland was in week 18 wel de grootste afnemer, maar dat is nog niks vergeleken bij de export in voorgaande seizoenen. Vooral in het voorjaar, van maart tot en met mei, was Rusland altijd de voornaamste uienklant van Nederland. Zo is in het voorjaar van 2010 ruim 120 miljoen kilo naar Rusland uitgevoerd. De matige export naar Rusland heeft ook veel te maken met financiële risico’s voor de exporteurs. 

Of registreer je om te kunnen reageren.