Akkerbouw

Nieuws 1852 x bekeken 1 reactie

Eerste Duitse primeurs brengen 80 tot 85 euro op

Hannover - De eerste vroege aardappelen uit Duitse teelt doen in de groothandel 80 tot 85 euro per 100 kilo. Dat constateert de Landbouwkamer Nedersaksen.

 

Volgens Nedersaksen gaat het om een beperkt aanbod dat afkomstig is uit de teelt onder folie. Wel is het voor het eerst dat dit seizoen primeurs opduiken in de reguliere handel. Tot dusver vonden de primeurs hun weg nog naar de horeca. De aardappelen uit de oogst van vorig jaar beginnen nu echt op te raken. De gaten in de markt worden zoals gebruikelijk opgevuld door aanvoer uit het Middellandse-Zeegebied, in dit geval primair uit Cyprus en tevens maar in mindere mate Marokko. De horeca zet in op primeurs uit Italië. De beschikbare hoeveelheden zijn echter niet voldoende om de vraag te dekken, aldus de Landbouwkamer in zijn marktrapport.

Eén reactie

  • ed12345

    dit zijn leuke prijzen maar ik mis wat de boer krijgt

Of registreer je om te kunnen reageren.