Akkerbouw

Nieuws 619 x bekeken

Britten voeren meer dan half miljoen ton aardappelen in

Londen - Groot-Brittannië heeft in het lopende seizoen tot eind maart bijna 532.000 ton consumptie-aardappelen ingevoerd. Dat is precies 400.000 ton meer dan een jaar eerder.

Veel verwerkende bedrijven zijn gedwongen aardappelen uit het buitenland te halen omdat er op de Britse markt zelf door de zwaar tegengevallen oogst niet voldoende te krijgen zijn. Door die ontwikkeling zijn de aardappelprijzen ook tot grote hoogte gestegen. De algemene notering van het Britse aardappelschap Potato Council ging vorige week opnieuw met 8,3 procent omhoog naar 300,28 pond (351,76 euro) per ton. De spotprijs ging iets minder dan vijf procent omhoog en kwam daarmee op 388,69 pond (455,33 euro) per ton. Wat het komende seizoen betreft, meldt de Potato Council wel dat in grote delen van het land alle aardappelen nu gepoot zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.