Akkerbouw

Nieuws 862 x bekeken

Uien-app over ziekten en plagen

Made – Uienveredelingsbedrijf Nickerson-Zwaan lanceert een uien-app. De app bevat uitgebreide informatie over ziekten en afwijkingen in uien.

In beeld en tekst worden informatie en praktische aanbevelingen gegeven over onder meer schimmels, bacteriële ziekten, blad-, bewarings- en virusziekten, nematoden, insecten en niet-parasitaire afwijkingen. Via de app kan direct contact worden opgenomen met de regionale gewasspecialist.

Nickerson-Zwaan is niet de eerste in de akkerbouw die een ziekten- en plagen-app introduceert. Zo gingen IRS en HLB het bedrijf voor.

“Ondanks hoog presterende rassen en kwaliteitszaad blijven ziekten en plagen een bedreiging”, aldus Ben de Nijs, productspecialist ui. “Met dit instrument helpen we telers waakzaam te blijven, onregelmatigheden vroegtijdig te herkennen en gepaste actie te ondernemen. We houden de app steeds actueel. Zodra er een update is, krijgen gebruikers automatisch een bericht via internet. Maar de app functioneert ook probleemloos zonder internetverbinding, wat handig is op afgelegen plekken. De app is dus in elk veld altijd bij de hand.”

De gratis uien-app is beschikbaar voor zowel iPhone als Android in de talen Nederlands, Duits en Engels.

Of registreer je om te kunnen reageren.