Akkerbouw

Nieuws 1704 x bekeken 4 reacties

Telers Manitoba weigeren contract McCain

Winnipeg - Aardappeltelers in de Canadese provincie Manitoba hebben nog geen overeenkomst gesloten met McCain. De aardappelverwerker biedt de telers een contractprijs die 5 procent lager ligt dan vorig jaar. Dat scheelt de telers 265 euro per hectare aan financiële opbrengst.

Dat meldt AGF-site. De aardappeltelers in de provincie Alberta en de Amerikaanse staten Idaho en Washington krijgen een contractprijs die 1 tot 1,5 procent hoger ligt dan vorig jaar. De telers in Manitoba weigeren een contract te sluiten met McCain omdat de telers in andere regio’s wel een hogere contractprijs krijgen. Bovendien stijgen de kosten ieder jaar. De akkerbouwers in Canada verbouwen jaarlijks rond de 150.000 hectare aardappelen.

Laatste reacties

 • agratax2

  Voor de boeren is het een voordeel, dat de graanprijs goed is en de netto opbrengst van graan en aardappelen erg dicht bij elkaar ligt.

 • ed12345

  Agratax vergeet niet dat in west canada de gemiddelde wintertarwe opbrengst niet veel hoger ligt dan 5 ton per ha

 • Mels

  En dat zet dit soort dingen wel even in een ander perspectief,die 265 omgerekende euro`s maakt dus het verschil tussen een ouwe,pak em beet,Belarus of een nieuwe,wederom pak em beet,Deere als het van de grote lappen moet komen.

 • Bison

  Ahh commodeties telen,..altijd zo lekker winstgevend eh..5 slechte jaren tegen 1 goeie.

Of registreer je om te kunnen reageren.