Akkerbouw

Nieuws 542 x bekeken

Rustig tempo aardappelverwerking in april

Zoetermeer – De verwerking van consumptieaardappelen is in april iets teruggelopen ten opzichte van maart, blijkt uit de recente, voorlopige gegevens van het Hoofdproductschap Akkerbouw.

De producenten van frites en dergelijke hebben 284.000 ton verwerkt, net 6.000 ton minder dan de voorgaande maand. In april 2012, een periode met erg lage aardappelprijzen, hebben ze 301.000 ton gebruikt voor het maken van voorgebakken aardappelproducten en andere bereidingen. Over het gehele seizoen is van juli 2012 tot en met april 2013 een hoeveelheid van 2.917.000 ton verwerkt. Dat is slechts een fractie minder (-7.000 ton) dan in de vergelijkbare periode van het voorgaande aardappeljaar. Vooral in september, oktober en november is bijzonder veel verwerkt.

Van de in april verwerkte aardappelen was 28,3 procent afkomstig uit het buitenland. Dat was in maart nog 29,4 procent en in februari 31,9 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.