Akkerbouw

Nieuws 720 x bekeken 5 reacties

Noord-Duitse bieten elf dagen later de grond in

Elsdorf - De suikerbieten in de noordelijke helft van Duitsland zijn elf dagen later ingezaaid dan gemiddeld in de voorafgaande tien jaar. Dat heeft teeltadviesbureau LIZ berekend.

Regionaal zijn de verschillen echter aanzienlijk. In de noordelijke Rijnregio was de achterstand maar een tot vier dagen. Hekkensluiter is het noordoosten, waar tot negentien dagen later werd ingezaaid. In het werkgebied van Suiker Unie in Anklam in Meckelenburg-Voorpommeren is de 'score' dertien dagen. Rond 25 april zat overal het zaad in de grond. Dat is één tot anderhalve week later dan in 2012.

Laatste reacties

 • agri2

  De bieten in het Noorden van Duitsland worden gezaaid met uienzaaimachines, 9 rijen op een bed van 2,25 meter breed. De percelen in Noord Duitsland zijn zeer vlak, de grondsoort is klei.

 • agropak

  Waarschijnlijk een 'nieuwe ' uitvinding ?

 • agri2

  Deze Duitse boer durft zelfs zonder kenteken op te gaan.

 • Mels

  Verdomd moeilijk om even de moeite te nemen om een correcte foto bij het item te plaatsen of heeft Wim nog nooit een zaaimachine van dichtbij gezien?,dat is ook mogelijk natuurlijk.

 • agropak

  Mels, waarschijnlijk heeft Wim een hele morgen zitten zweten om dit verhaaltje over te typen en is in zijn haast vergeten er de goede foto blij te plakken. Kun je afvragen wat er van het verhaal klopt.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.