Akkerbouw

Nieuws 623 x bekeken 1 reactie

Minder transgene bestanddelen in Duits maiszaad

Berlijn - Bij de controle van maiszaadgoed op transgene bestanddelen in Duitsland zijn dit voorjaar minder vervuilde partijen gevonden dan in de voorgaande jaren, hoewel er meer partijen onder de loep zijn gehouden.

Dat constateren de controle-instanties van de landbouwministeries van de deelstaten. Dit jaar werden 498 partijen maiszaad op transgene bestanddelen gecheckt, waarvan er 10 werden aangemerkt als vervuild. Dat gebeurt ook als slechts zeer geringe hoeveelheden worden gevonden, omdat een nul-grenswaarde geldt.

Bij de controles wordt vooral gefocust op partijen uit landen waar op grote schaal transgene mais wordt geteeld. Zo werd bijvoorbeeld in Sleeswijk-Holstein vervuild maiszaaizaad onderschept  uit Chili.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.