Akkerbouw

Nieuws 940 x bekeken 3 reacties

Koers HZPC-certificaat opnieuw maximaal gestegen

Joure – Voor de zevende keer op rij is de koers van het certificaat van pootgoedhandelshuis HZPC met de maximale 10 procent gestegen. De prijs komt hiermee op € 77,90.

Van de 783.725 uitstaande certificaten zijn er op beursdag 10.532 verhandeld.

HZPC houdt twee keer per boekjaar,in mei en november, een beursdag. Op die dag kunnen certificaatgerechtigden, HZPC-pootaardappeltelers en -medewerkers, de prijs vaststellen en certificaten verhandelen. De prijs kan per beursdag maximaal 10 procent stijgen of dalen.

De eerste certificaten werden in 1999/2000 verhandeld voor 24 euro. Elk jaar is dividend uitgekeerd. Dit bedrag wordt in het najaar vastgesteld.

“De koers van het HZPC-certificaat maakt langdurig een gezonde ontwikkeling door die het vertrouwen onderstreept dat de houders in de onderneming hebben”, zegt HZPC-directeur Gerard Backx. “Ons streven naar rendement voor certificaathouders combineren we met het uitbetalen van een goede prijs aan onze pootaardappeltelers. Telers realiseerden over de oogst van 2012 een bovengemiddeld hoge financiële opbrengst, dankzij een goede prijs bij hoge teeltopbrengsten.”

De eerstvolgende beursdag organiseert HZPC op 15 november 2013.

Laatste reacties

 • AD AKKERMANS

  Niet zo moeilijk , met licencies word je schatrijk.
  Misschien moet de europese unie daar paal en perk aan stellen.

 • AD AKKERMANS

  Ik hoop wel dat grote landbouworganisaties zoals Suikerunie.Czav,Agrifirm,Rabobank en last but not least de Zlto deze aandelen opkoopt om de boeren te beschermen tegen uitbuiting door geweteloze beleggers

 • japiani

  deze aandelen kun je niet kopen als beleger, alleen telers en werknemers van hzpc.
  ze zijn ooit ingevoerd om de fusie tussen coop zpc en bv hettema mogelijk te maken

Of registreer je om te kunnen reageren.