Akkerbouw

Nieuws 725 x bekeken

'Illegale import graszaad via Bulgarije gestopt'

Brussel – De illegale invoer van ongecertificeerd graszaad vanuit Bulgarije naar Italië is gestopt.

Volgens Breeders Trust, de organisatie die illegaal gebruik van uitgangsmateriaal opspoort, werd tot voor kort veel illegaal graszaad ingevoerd in Bulgarije. Het graszaad kreeg valse certificaten en werd doorverkocht naar andere lidstaten. Op aandringen van Breeders Trust verscherpte Bulgarije vorig jaar de douanecontrole.

De invoer van Italiaans raaigras vanuit de VS en Uruguay naar Bulgarije groeide in enkele jaren naar circa 2.000 ton in 2011. Door de verscherpte importcontrole is afgelopen jaar slechts 175 ton graszaad ingevoerd via de haven van Varna. Breeders Trust laat weten verder te gaan met het opsporen van illegale activiteiten in de graszaadsector.

Of registreer je om te kunnen reageren.