Akkerbouw

Nieuws 453 x bekeken

Raiffeisenverband stelt graanoogstraming Duitsland neerwaarts bij

Berlijn - Het Raiffeisenverband (DRV) stelt zijn graan- en koolzaadoogstverwachting iets naar beneden bij. In zijn tweede prognose van dit seizoen voorziet de federatie van het landbouwcoöperatieve bedrijfsleven een oogst van 44,4 miljoen ton. Dat is 0,6 miljoen ton minder dan de eerste raming van een maand geleden.

De koolzaadoogst komt zoals het er nu naar uitziet uit op krap 5,2 miljoen ton: 0,1 miljoen ton minder dan de verwachting van maart. Volgens het DRV is de bijstelling een uitvloeisel van de vertraagde start van het groeiseizoen. De twee tot vier weken achterstand kan waarschijnlijk nog slechts gedeeltelijk worden goedgemaakt. Van uitwinteringsschade is daarentegen hooguit sporadisch sprake.

Bij de wintertarwe schat het DRV de oogst momenteel op 23 miljoen ton (plus 1,6 miljoen ton ten opzichte van de oogst van vorig jaar, maar 0,3 miljoen ton minder dan de maart-prognose). Het koude verloop van het voorjaar heeft voorts ook gevolgen voor de zomergerstteelt. Het areaal slinkt in vergelijking met vorig jaar sterk, namelijk met krap 36 procent naar 376.500 hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.