Akkerbouw

Nieuws 1912 x bekeken

Hoge premie op brouwgerst

Parijs – De premie op brouwgerst voor de nieuwe oogst ligt in de EU op 50 tot 55 euro per ton. Dat is ongebruikelijk hoog. Dit seizoen ligt de premie ten opzichte van de voergerstprijs onder de 10 euro.

De inzaai van zomergerst is vertraagd in heel Europa, meldt analistensite Agrimoney. In Groot-Brittannië is 15 procent van de zomergerst gezaaid. Vorig jaar was dat 85 procent.

Volgens analysebureau RMI Analytics ligt de brouwpremie gemiddeld over de jaren op 35 tot 40 euro. Voor oogst 2013 is dat nu 50 tot 55 euro. Voor oogst 2012 ligt de premie onder de 10 euro. Dat komt omdat vorig voorjaar veel zomergerst is gezaaid op uitgewinterde tarwepercelen. Daardoor oogstte de EU in 2012 veel brouwgerst.

Of registreer je om te kunnen reageren.