Akkerbouw

Nieuws 558 x bekeken

Duitse tafelaardappelmarkt: kleiner aanbod

Hannover- Een toenemend krapper aanbod zorgt voor een aanhoudend positieve stemming bij de telers op de Duitse tafelaardappelmarkt. Landbouwmarktbureau AMI zag in de afgelopen week de prijzen voor Duitsland als geheel op een gemiddeld niveau van €19,83 per 100 kilo.

De Landbouwkamer Nedersaksen noteert prijzen tussen de 20 en 23 euro met flinke toeslagen voor premium kwaliteiten. Aardappelinfo van het Productschap Akkerbouw noemt in Duitsland prijzen van 30 euro af teler voor topkwaliteiten voor de exportmarkten in Zuid-Europa.

Volgens Aardappelinfo zijn vorige week eindelijk ook de primeurs gepoot. Vorig jaar zat het pootgoed in ieder geval in het vroeggebied de Palts al half februari  in de grond. De weersverwachtingen beloven dat in een aantal regio’s ook een begin kan worden gemaakt met de teelt voor de hoofdoogst, aldus het productschap. De Landbouwkamer is op dat punt wat terughoudender. In Nedersaksen waren er vorige week nog geen mogelijkheden om te poten, aangezien de vorst - deels nog diep - in de grond zat.

Of registreer je om te kunnen reageren.