Akkerbouw

Nieuws 978 x bekeken

Pootgoedacademie Groningen weer van start

Groningen - De pootgoedacademie in Groningen gaat weer van start. LTO-Noord meldt dat een aantal ondernemers opnieuw het initiatief heeft genomen voor de Pootaardappelacademie Groningen.

Van 2009 tot 2011 draaide al een pootaardappelacademie in Groningen en Friesland. Er zijn ook academies actief in Flevoland, Noord-Holland en het zuidwesten. De pootaardappelacademie is een initiatief van LTO Noord en de handelshuizen en wordt uitgevoerd door Projecten LTO Noord, DLV Plant en het bedrijfsleven.

In de pootaardappelacademie ontmoeten telers, handelshuizen, toeleveranciers, financiële instellingen en andere betrokkenen uit de pootgoedsector elkaar. Er wordt samengewerkt in bijeenkomsten volgens het principe 'boeren leren van boeren'. Vanuit de deelnemers worden thema’s aangedragen die centraal staan in de bijeenkomsten. Deelname aan de pootaardappelacademie Groningen kost 300 euro. Er is ruimte voor dertig deelnemers.

Of registreer je om te kunnen reageren.