Akkerbouw

Nieuws 837 x bekeken

Eerste prognose: Duitse graanoogst 2013 niet groter dan vorig jaar

Berlijn - Het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) verwacht in zijn eerste prognose voor dit jaar een graanoogst in Duitsland van 45,3 miljoen ton. Dat is bijna evenveel als vorig jaar en in lijn met het langjarige gemiddelde.

De tarweoogst wordt afzonderlijk bekeken zoals de zaken er nu voorstaan wel iets groter. Het DRV, de federatie van het landbouwcoöperatieve bedrijfsleven, raamt hier 23,3 miljoen ton tegen 21,4 miljoen ton in 2012. De wintergerstteelt belooft op dit moment een volume van 7,9 miljoen ton. Vorig jaar was het 0,8 miljoen ton minder, een daling van 12 procent. Het graanareaal (6,52 miljoen hectare) is ook bijna even groot als vorig jaar (6,48 miljoen hectare). Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.