Akkerbouw

Nieuws 1726 x bekeken

Beurs Emmeloord serveert aardappelprijzen als laatste

Emmeloord - De regionale beurs in Emmeloord (LNCN) heeft besloten de tijdstippen te wijzigen waarop de verschillende noteringscommissies op donderdag vergaderen. De wijziging houdt verband met de invloed van de notering van fritesgeschikte aardappelen op de termijnmarkt in Frankfurt.

Tot nu toe begon de noteringscommissie voor aardappelen om 11.15 uur met het overleg over de aardappelprijs. Na dit overleg werd de notering en een korte toelichting bekendgemaakt in de beurszaal. Ondertussen vergaderden de noteringscommissies voor uien en peen over de prijzen van hun producten. Na deze vergaderingen werden alle noteringen publiekelijk bekendgemaakt. Probleem hierbij was dat een deel van de markt eerder op de hoogte was van de aardappelnotering dan de rest. Om dit tegen te gaan begint vanaf volgende week de aardappelcommissie als laatste met het overleg over de notering.

Of registreer je om te kunnen reageren.