Akkerbouw

Nieuws 917 x bekeken 3 reacties

Aardappelcontractprijs VS stijgt 1,6 procent

Boise - De aardappeltelers in de Amerikaanse staat Idaho hebben contracten gesloten met de verwerkers McCain en Simplot. Volgens Capital Press krijgen de telers een contractvergoeding die gemiddeld 1,6 procent hoger is dan die voor de oogst van 2012.

De telersvereniging Southern Idaho Potato Cooperative was al eerder tot een akkoord gekomen met Lamb Weston. Dat resulteerde ook in een verhoging van de contractprijzen met gemiddeld 1,6 procent. In de contracten hebben de verwerkers en de telers meer afspraken gemaakt over de kwaliteit van de aardappelen.

Volgens directeur Dan Hargraves van de telersvereniging zat er geen grotere stijging in. “Dat was wel op zijn plaats geweest omdat de kosten voor de telers stijgen. Maar de verwerkers hebben last van het grote aanbod aardappelen. Dat drukt de prijs, terwijl hun binnenlandse afzetmarkten niet groeien.”

Laatste reacties

  • aqwzsx12

    niet te geloven zeg. de kosten voor de VS boeren stijgen méér en ze laten zich paaien: domme boeren, oer dom!

  • stiekema farms

    Als iedereen voor de verandering niet meer aardappelen poot dan hij kan afzetten tegen kostprijs plus; dan hebben we allemaal een boterham.

  • Mels

    Dan gaan er verdomd veel naar de koeien in pak em beet half Mei......

Of registreer je om te kunnen reageren.