Akkerbouw

Nieuws 764 x bekeken

NAJK sluit zich aan bij Veldleeuwerik

Utrecht - Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) heeft zich aangesloten als partner van de Stichting Veldleeuwerik.

NAJK geeft aan dat de Veldleeuweriksystematiek, waarbij iedere akkerbouwer eigen doelstellingen op het gebied van duurzaamheid nastreeft, aansluit bij de duurzaamheidsgedachte van NAJK. "Jonge boeren zijn ambitieus en vooruitstrevend", zegt NAJK-bestuurder Eric Pelleboer, die akkerbouw in zijn portefeuille heeft. "Veldleeuwerik biedt een kwalitatief goed en geaccrediteerd kader van indicatoren. Hierdoor wordt een breed concept als duurzaamheid praktisch en toepasbaar."

Volgens Pelleboer kunnen akkerbouwers met Veldleeuwerik met minder input een beter resultaat behalen en hun bedrijf toekomstbestendiger maken voor de lange termijn. "Door uitwisseling van kennis en ervaring worden betere resultaten gehaald."

Of registreer je om te kunnen reageren.