Akkerbouw

Nieuws 1203 x bekeken

Le Clercq volgt Langeslag op bij KAVB

Hillegom - Sjaak Langeslag treedt af als voorzitter van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB). Het hoofdbestuur heeft René le Clercq aangedragen als opvolger.

Als de leden hiervoor hun goedkeuring geven op de algemene ledenvergadering op 21 maart, kan Le Clercq op 1 mei het stokje van Langeslag overnemen.

Langeslag heeft er dan 21 jaar op zitten als KAVB-voorzitter. "Bijna anderhalf jaar gelden besloot ik me niet opnieuw verkiesbaar te stellen", zegt Langeslag. "Er zijn zoveel ontwikkelingen, bijvoorbeeld het opheffen van de productschappen en de op handen zijnde fundamentele veranderingen in onze organisatie, nieuwe koersen. Het is goed als een opvolger daar met een frisse blik zijn schouders onder kan zetten. Na 21 jaar is het ook wel mooi geweest, vind ik."

Le Clercq heeft 25 jaar ervaring in het agrarische bedrijfsleven als directeur van vooraanstaande bedrijven in de sierteeltsector. Daarnaast was hij bestuurlijk actief in de belangenbehartiging als directeur van onder andere de Vereniging van Bloemenveilingen (VBN) en als bestuurslid en voorzitter van Plantum, de brancheorganisatie van de Nederlandse veredelings- en vermeerderingssector.

Of registreer je om te kunnen reageren.