Akkerbouw

Nieuws 2345 x bekeken 2 reacties

'Plek voor Veldleeuwerik in nieuw GLB'

Steenwijkerwold – De systematiek van verduurzamingsorganisatie Stichting Veldleeuwerik krijgt mogelijk een plek in het nieuwe Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

Dat zegt Henk Heinhuis, directeur van de stichting, op basis van een Kamerbrief van staatssecretaris Sharon Dijksma. "Veldleeuwerik wordt genoemd als mogelijk alternatief voor vergroening. Het zou geweldig zijn als Veldleeuwerik inpasbaar is in het GLB, maar dan moet eerst duidelijk zijn hoe dat beleid precies eruit gaat zien."

Komend jaar wil Veldleeuwerik de systematiek verbeteren door deze te laten certificeren en met het instellen van een raad van advies die maatschappelijk draagvlak meet en creëert.

Ook wil Heinhuis dat het aantal deelnemers toeneemt. Dat lijkt hem zelfs onvermijdelijk. "We moeten meer produceren met minder grondstoffen. Je moet rekening houden met je omgeving. Als Veldleeuwerik struikelt, wordt het telers wettelijk opgelegd. Nu zitten ze zelf nog aan het stuur. Deze kans moeten we samen grijpen."

Laatste reacties

  • schoenmakers1

    weer zo`n lto slogan, jezelf de beperking vandaag opleggen die je misschien later ander ook kunt krijgen

  • koestal

    veldleeuwerik,patrijs ,korhoen ,grutto ,ze kunnen allemaal terecht bij staatsbosbeheer en natuurmonumenten ,die hebben al zoveel land van de boeren afgepikt ,maar vergeten het land te bemesten om deze vogels te lokken,dom ,dom,dom !

Of registreer je om te kunnen reageren.